Hønsesalat (glutenfri)

Hønsesalat (glutenfri)

Ingredienser 4 personer

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. soyayoghurt eller 2 spsk. mandelfløde
  • 1 stor knsp. salt
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 knsp. karry
  • ½ tsk. agavesirup
  • 1 knsp. peber
  • 1 glas grønne eller hvide asparges (100 gr. drænet vægt)
  • 7-8 champignoner (ca.100 gr.)
  • 100 gr. kogt hønsekød
  • Lidt persille

Tilberedning

  1. Bland mayonnaise, sojayoghurt, salt, karry, peber og agavesirup godt, smag evt. til mere lidt mere salt.
  2. Skær asparges i 2-3 cm stykker, skær champignon og gulerødder i skiver og hønsekød i småstykker på ca. 1½ cm. Vend alt forsigtigt sammen med en dejskraber. Kom hønsesalaten i en skål og pynt gerne med lidt persille.
  3. Server hønsesalaten på en let salat af f.eks. salat, ærter, forårsløg, tomat og nødder. Server ristet rugbrød eller glutenfrit brød til.

 Varianter

  • Erstat hønsekød med Quorn.
  • Kom valnødder og solsikkekerner i.
  • Skift champignon ud med squash i tern eller majs.
  • Tilsæt 2 skiver ananas i små stykker.