Lektørudtalelse - Go' og nem veganermad

Go’ og nem veganermad til kødfrie dage

Kort om bogen
Inspiration til kødfrie dage – simple og velsmagende veganske retter til alle, der gerne vil spise vegansk.

Beskrivelse
Bogen indledes med lidt omkring basisråvarer i køkkenet samt forskelle på vegetar og veganer. Der er opskrifter på dips & dressinger, lette retter og tilbehør, brød, supper, middagsretter og søde fristelser. Bagest er der en oversigt over de specielle råvarer, der bruges i bogens opskrifter – ledsaget af fotos – samt alfabetisk register. Opskrifterne er traditionelt beskrevet med ingrediensliste(r) og tilberedningsvejledning. Der er desuden angivet ved hver opskrift, om den er glutenfri eller ej. Forfatteren er bl.a. ernæringsrådgiver og foredragsholder – se mere på www.signelykke.dk

Vurdering
Opskrifterne er forholdsvis enkle og lette at følge. Der bruges forskellige alternativer til mel, sukker osv. , og der er råvareregisteret bagest en god hjælp. Der angives også, hvor ingredienserne kan købes. Der er flotte fotos af retterne i bogen, som giver lyst til at gå i gang med at afprøve dem.

Andre bøger om samme emne
Det er blevet populært som aldrig før, at spise mere grønt og mindre kød. Der er derfor udkommet flere veganerkogebøger i de senere år. Bl.a. Vegansk for alle og Grønskolling. Denne supplerer fint de tidligere bøger om emnet.

Til bibliotekaren
Anbefales til biblioteker i alle størrrelser.

Tilbage