Glutenfri mad uden mælk

Bagsideord:                                          

Kogebogen "Glutenfri mad uden mælk- (med vegetarvarianter)" er til dig, som ønsker inspiration til nemme retter uden mælkeprodukter og gluten. Der er i tillæg sukkerfrie alternativer på retter, hvori rørsukker indgår. I kogebogen vil du finde opskrifter på f.eks. tærte, æbleskiver og lækre flutes.

Retterne er sunde, nemme og velsmagende, og der er billeder af dem alle. Ingredienserne er velkendte, og du kan købe dem i almindelige dagligvarebutikker.

Bogen er inddelt i følgende 6 kapitler:

  • Dips og saucer
  • Tilbehør og salater
  • Bagværk og kager
  • Forretter og lette retter
  • Aftenretter
  • Søde fristelser og desserter

Jeg har en baggrund inden for ernæring og sundhed og har selv en fødevareoverfølsomhed. Det sammenholdt med, at jeg holder meget af at være kreativ i køkkenet, har inspireret mig til at lave både denne og min første kogebog, "Mad uden mælk", som udkom december 2011.

Hvis du har et ønske om en ret, jeg skal lave uden mælk og gluten, er du velkommen til at skrive til mig.

Held og lykke – og velbekomme

Signe Lykke
www.signelykke.dk

Køb bogen her

Lektørudtalelse:

Anvendelse/målgruppe/niveau:
Denne "Glutenfri mad uden mælk" er anden kogebog af Signe Lykke. Udgivet på eget forlag. God til folk, der har gluten- og mælkeallergi.

Beskrivelse:
Kogebog i mindre format og med praktisk spiralryg, så den kan ligge opslået på køkkenbordet, mens man laver mad. Bogen er opdelt i 6 forskellige kapitler: Dips og saucer, Tilbehør og salater, Bagværk og kager, Forretter og lune retter, Aftenretter samt Desserter og søde fristelser. Alle retter har forslag til variationer af ingredienserne, fx en vegetarvariant eller med sukkerfri alternativer. Det er meget traditionelle, lidt gammeldags opskrifter, fx torsk i peberrodsauce, waldorfsalat, og citronfromage. Godt forord med liste over basis ingredienser, man bør have på lager, samt et calciumskema, så man kan tilføje sin kost så mange kalkrige fødevarer som muligt, selvom man ikke spiser mælkeprodukter. Det er også muligt at skrive til forfatteren og få hende til at udvikle en opskrift i en gluten- og mælkefri udgave. Alle retterne laves fra bunden og af gode råvarer, men er hverken besværlige eller krævende. Plads til at skrive egne kommentarer og idéer ud for hver opskrift.

Samlet konklusion:
Et godt bud på en nem kogebog til dem, der er nye i det gluten- og mælkefrie køkken.