Lektørudtalelse

Anvendelse/målgruppe/niveau:
Denne "Glutenfri mad uden mælk" er anden kogebog af Signe Lykke. Udgivet på eget forlag. God til folk, der har gluten- og mælkeallergi.

Beskrivelse:
Kogebog i mindre format og med praktisk spiralryg, så den kan ligge opslået på køkkenbordet, mens man laver mad. Bogen er opdelt i 6 forskellige kapitler: Dips og saucer, Tilbehør og salater, Bagværk og kager, Forretter og lune retter, Aftenretter samt Desserter og søde fristelser. Alle retter har forslag til variationer af ingredienserne, fx en vegetarvariant eller med sukkerfri alternativer. Det er meget traditionelle, lidt gammeldags opskrifter, fx torsk i peberrodsauce, waldorfsalat, og citronfromage. Godt forord med liste over basis ingredienser, man bør have på lager, samt et calciumskema, så man kan tilføje sin kost så mange kalkrige fødevarer som muligt, selvom man ikke spiser mælkeprodukter. Det er også muligt at skrive til forfatteren og få hende til at udvikle en opskrift i en gluten- og mælkefri udgave. Alle retterne laves fra bunden og af gode råvarer, men er hverken besværlige eller krævende. Plads til at skrive egne kommentarer og idéer ud for hver opskrift.

Samlet konklusion:
Et godt bud på en nem kogebog til dem, der er nye i det gluten- og mælkefrie køkken.

Tilbage