Porresuppe med champignon

porresuppe m champignon

Ingredienser 3- 4 personer

  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 løg
  • 2-3 porrer
  • Ca. 300 g champignon
  • 2 bouillonterninger
  • 1 liter vand
  • 1 dl sojafløde (eller mandelfløde)
  • Saften af ½ citron
  • 1 bundt dild (kan udelades)
  • Salt, peber

 Tilberedning

  1. Rens porrerne, skær dem i ½ cm tykke skiver og steg dem i olivenolien i 2-3 min. Tilsæt bouillon og vand, kog op og lad koge i 3-4 min.. Skær champignon i tynde skiver, evt. på foodprocessoren, kom dem i suppen og kog op.
  2. Kom nu saften af ½ citron og sojafløde i, varm godt igennem og sluk. Skær et bundt dild fint og vend i til sidst, gem lidt til at toppe med. Smag til med salt og peber.

Servér suppen med flutes, tomatbrød eller formbrød og gerne hummus i og evt. ½ avocado.

Varianter

  • Erstat porrer og champignoner med årstidens grøntsager. Vær opmærksom på at kogetiden kan være længere for andre grøntsager.
  • Tilsæt suppen ris, pasta eller bulgur.
  • Kom chili, hvidløg, ingefær og karry i og brug kokosmælk i stedet for sojafløde.

Tilbage